X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Ungaria respinge ideea de a restricționa circulația diplomaților ruși în UE

1 dec. 2023,, 16:00   Externe
2144 0

Ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó s-a pronunțat împotriva propunerii Cehiei de a restricționa circulația diplomaților ruși în spațiul Schengen.

După cum scrie "Adevărul European", el a declarat acest lucru într-un interviu acordat publicației "Izvestia" din Rusia.

Szijjártó rto consideră că o astfel de măsură contrazice principiile diplomației și nu este rezonabilă.

"Această inițiativă este absolut contrară principiilor noastre, cu tot respectul meu pentru colegul meu ceh (ministrul de Externe Jan Lipavsky). Am o relație bună cu el. Dar nu cred că ar fi rezonabil", a declarat el, întrebat dacă Budapesta ar susține restricționarea circulației diplomaților ruși.

Szijjártó a declarat că rolul diplomației este de a vorbi unii cu alții chiar dacă există dezacorduri. El a adăugat că Ungaria nu susține în principiu măsuri care ar putea restricționa activitatea diplomatică.


Anterior, ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky, a confirmat pentru agenția de știri ČTK o informație publicată de Financial Times, potrivit căreia țara sa a înaintat o propunere Uniunii Europene pentru a restricționa circulația diplomaților ruși în țările UE care au aderat la acordul Schengen.

9
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?