X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Un lider Hamas responsabil de atacurile din 7 octombrie a fost ucis

31 oct. 2023,, 13:00   Externe
3599 0

Armata israeliană a transmis marţi că avioanele sale de luptă au ucis un lider al Hamas, care era responsabil pentru atacurile teroriste din 7 octombrie asupra a două comunităţi.

Nasim Abu Ajina a condus masacrul de la 7 octombrie de la kibbutzul Erez şi moshavul Netiv HaAsara", au precizat Forţele de Apărare Israel (IDF) şi Agenţia de Securitate Israeliană (ISA) într-o declaraţie comună postată pe Telegram.

„În trecut, Abu Ajina a comandat forţa aeriană a Hamas şi a luat parte la dezvoltarea UAV-urilor şi parapantelor organizaţiei teroriste", se mai arată în declaraţie.

„Eliminarea sa dăunează în mod semnificativ eforturilor organizaţiei teroriste Hamas de a perturba activităţile terestre ale IDF", adaugă comunicatul.

Armata israeliană a mai precizat marţi dimineaţă că a atacat aproximativ 300 de ţinte în Fîşia Gaza în ultimele 24 de ore, „inclusiv posturi ascunse de lansări de rachete antitanc şi de proiectile, precum şi complexe militare din tunelurile subterane aparţinînd organizaţiei teroriste Hamas".


O serie de membri Hamas au fost ucişi, a spus armata israeliană, în timpul operaţiunilor la sol ale forţelor sale.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?