Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Un general israelian avertizează: Armata nu este pregătită pentru o operațiune terestră

24 oct. 2023,, 19:15   Externe
2169 0

Generalul-maior Yitzhak Brick, general în rezervă, îi recomandă premierului israelian Benjamin Netanyahu să amîne lansarea operațiunii terestre în Fîșia Gaza.

Despre aceasta a relatat site-ul Kan-11 marți, 24 octombrie.

"Hamas și Jihadul Islamic erau conștienți de faptul că vom ataca și au pregătit apărarea cu mult înainte de a decide să atace așezările israeliene, a explicat Brick. Teroriștii au săpat o rețea de tuneluri și au pregătit nenumărate capcane de mine, tunuri antitanc automate și telecomandate care să tragă asupra soldaților IDF din față, din spate și din lateral".

Armata israeliană a avertizat că, intrînd în Fîșia Gaza, IDF se va confrunta cu pierderi grele și cu un consum serios de resurse. Și chiar și după intrare, sarcina principală - de a distruge capacitățile operaționale și militare ale Hamas și Jihadului Islamic - cu o astfel de rețea de tuneluri ar dura multe luni. FDI va fi supusă la bombardamente regulate și vor exista probleme serioase în ceea ce privește aprovizionarea cu apă, alimente, combustibil, evacuarea răniților și repararea echipamentelor. FDI s-ar retrage apoi din Fîșie cu multe victime, iar aceasta ar fi o victorie uriașă pentru Hamas, potrivit lui Brick.

În schimb, el a oferit o soluție: "Trebuie să continuăm să atacăm din aer, să nu intrăm în focarele în care s-au adăpostit. Este nevoie de un asediu lung, de cîteva luni, cînd Hamas va slăbi treptat, iar IDF își va consolida forțele și se va pregăti în mod real, nu așa cum este acum".


Întrebat de ce crede că Israelul nu este pregătit acum pentru un război terestru, generalul Brick a răspuns: "Nu trebuie să fii un expert militar pentru a înțelege asta. Atunci cînd în curs de două săptămîni este mobilizat întregul Tzahal și sosesc unități care nu au mai ținut exerciții de cinci ani, cu personal insuficient, fără coeziune, nefamiliarizate cu Fîșia Gaza. Cine spune că totul este bine în Tzahal nu spune adevărul. Este nevoie de exerciții și mai multe exerciții."

"Acest război se va termina în cîteva luni, a conchis Brick. Chiar dacă vom intra și vom reuși, vor fi încă zeci de mii de oameni în tuneluri. Vom fi nevoiți să-i eliminăm de acolo timp de luni și ani de zile. Graba vine de la diavol".

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?