X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Un bărbat a supraviețuit trei săptămîni în taigaua siberiană

24 oct. 2018,, 01:05   Externe
3158 1

Viktor Vinogradov, un pensionar de 65 de ani care a lucrat la o centrală secretă, a supraviețuit ca prin minune în taigaua siberiană din regiunea rusă Krasnoyarsk, deși fusese declarat mort.

Dat dispărut pe 3 octombrie, bărbatul a îndurat frigul extrem din timpul nopții, hrănindu-se numai cu scoruș și rășină de pe arborii de conifere.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a mobilizat aproape 100 de echipaje de salvare care au fost trimise pentru a-l găsi pe bărbatul dispărut pe 3 octombrie în aproapierea satului Podgomy, scrie Siberian Times.

Salvatorii au făcut căutări pe o suprafață de 100 de kilometri pătrați pădure, însă au abandonat misiunea, considerînd că pensionarul nu ar fi putut supraviețui temperaturii care, pe timp de noapte, scade pînă la minus 3 grade în această perioadă a anului.

Familia se pregătea pentru ceea ce e mai rău și chiar apelase și la serviciile unui clarvăzător care i-a spus că „nu există nicio speranță” ca bărbatul și cîinele său să fie găsiți în viață. Aproapiații au crezut că Viktor Vinogradov și cîinele său din rasa bullterrier au fost atacați de animale sălbatice, ținînd cont că în această regiune din Siberia trăiesc numeroși urși bruni și lupi.


Cînd nimeni nu se mai aștepta, bărbatul și cîinele său au fost văzuți duminică în apropierea satului Kuskun, după trei săptămîni petrecute în Siberia.

Viktor Vinogradov părea slăbit și i-a rugat pe săteni să-l ajute să ia legătura cu familia sa. Străbătuse aproape 30 de kilometri pe jos, prin frig.

Bărbatul a mărturisit că a supraviețuit în condiții extreme deoarece a mîncat scoruș și smoală de pe arborii de conifere. De asemenea, pensionarul a prins șoareci pe care i-a prăjit pentru a-și hrăni cîinele.

Pensionarul spune că a avut noroc deoarece a găsit chibrituri în cabana unui vînător. Acum, el este supus unor investigații medicale amănunțite deoarece a suferit din cauza deshidratării severe și a faptului că a slăbit foarte mult.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?