X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Uleiul de măsline, ținta grupărilor infracționale

5 dec. 2023,, 23:30   Externe
2553 0

Polițiștii din Spania și Italia au arestat 11 persoane și au confiscat peste 5.000 de litri de ulei de măsline contrafăcut, după ce a destrămat o bandă internațională care ar fi încercat să vîndă uleiul drept echivalentul său mai scump, de tipul uleiului virgin și extravirgin.

Ancheta, efectuată de Guardia Civil împreună cu carabinierii italieni și Europol, a condus la percheziții în ambele țări și la căutarea cooperativelor de prelucrare a măslinelor în provinciile spaniole Ciudad Real, Jaén și Córdoba.

Suspiciunile au apărut pentru prima dată cînd oamenii legii au avut suspiciuni în timp ce inspectau un camion care transporta ulei de măsline în regiunea Ciudad Real. Curînd au descoperit o operațiune întreagă în Spania și Italia, care a fost concepută pentru a distribui ulei de măsline contrafăcut pe piața globală, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au sechestrat peste 5.200 de litri de ulei contrafăcut pregătit pentru introducerea pe piață, 91.000 de euro în numerar și patru vehicule de ultimă generație.

Prețurile uleiului de măsline au crescut în toată Europa, deoarece seceta și alte condiții meteorologice nefavorabile afectează recoltele pentru al doilea an consecutiv.

Producția globală este de așteptat să scadă la 2,4 milioane de tone, potrivit Consiliului Internațional de Măsline, mai puțin decît recolta de anul trecut și cu mult sub cererea globală de aproximativ 3 milioane de tone.

4
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?