X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Twitter a anulat interdicția privind publicitatea politică

5 ian. 2023,, 23:00   Externe
2781 0

Compania Twitter va anula interdicția pe care a introdus-o în 2019 privind publicitatea politică pe rețeaua socială cu același nume, a declarat pentru Reuters șefa Departamentului încredere și securitate al Twitter, Ella Irwin.

"Noi credem că publicitatea contextuală poate contribui la discutarea publică a unor subiecte importante. Astăzi relaxăm politica privind publicitatea contextuală în SUA. De asemenea, intenționăm în următoarele săptămîni să extindem publicitatea politică pe care o permitem", citează dw.com mesajul companiei Twitter.

Acum, rețeaua socială intenționează să-și alinieze politica de publicitate la regulile pe care le respectă televiziunea și alte mijloace media, se spune în mesajul companiei.

"La fel ca în cazul tuturor modificărilor în politică, ne vom asigura mai întîi că abordarea noastră privind verificarea și aprobarea conținutului a protejat oamenii pe Twitter. Vom împărtăși mai multe detalii pe măsura progresării muncii", a promis Twitter.

Printre publicitatea față de care va fi ridicată interdicția, Ella Irwin a numit conținut privind schimbările climatice, programele guvernamentale, recensămîntul și înregistrarea alegătorilor.


În octombrie 2019, șeful companiei de atunci, Jack Dorsey, a anunțat că rețeaua socială nu va mai publica reclame politice. "Credem că mesajele politice ar trebui să merite ca să fie auzite, este greșit să realizăm acest lucru pentru bani", a explicat Dorsey.

"Nu este vorba despre libertatea de exprimare. Este vorba despre a fi auzit pentru bani", a subliniat el.

În octombrie 2022, compania a fost cumpărată de antreprenorul Elon Musk, care a anunțat schimbări de amploare în politica rețelei sociale.

"Motivul pentru care achiziționez Twitter este că este important pentru viitorul civilizației să aibă o platformă digitală comună în care să poată fi discutate o gamă largă de opinii într-un mod sănătos, fără a recurge la cruzime", și-a explicat Musk motivele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?