Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Turcia a inaugurat un aeroport modern, cu o suprafață de 3 milioane de metri pătrați

16 mai. 19:30   Diverse
1893

În Turcia a fost inaugurat un aeroport modern - Rize Artvin. Este al cincilea aeroport din lume și al doilea din Turcia, construit pe un teren de pe mare. Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a celui al Azerbaijanului, Ilham Aliyev. Primele avioane care au aterizat pe noul aeroport au fost cele al celor doi șefi de stat, informează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Sînt foarte bucuros să mă aflu pe pămînt turcesc...Deschiderea acestui aeroport este dovada unei dezvoltări de succes care are loc în Turcia. Turcia fraternă devine din ce în ce mai puternică, dezvoltîndu-se rapid. Astăzi, Turcia a devenit nu doar o putere, ci a cîștigat un mare prestigiu la scară globală, fiind capabilă să implementeze proiecte mari și în interiorul țării”, a spus Ilham Aliyev.

Liderul de la Baku a vorbit despre unitatea poporului azer și turc.

„Sîntem mereu împreună - în zile fericite, bune și grele. Al doilea război din Karabah a demonstrat încă o dată acest lucru întregii lumi. De la primele ore ale război și pînă în ultima zi a acestuia, frații turci au fost alături de noi”, a mai subliniat președintele azer la evenimentul de inaugurare a aeroportului.

„Azerbaijan nu este singur, Turcia îi este alături”, a menționat Recep Tayyip Erdogan.


În prezent, mai multe companii turcești muncesc în Nagorno Karabah, la resturarea localităților distruse de războiul reizbucnit în anul 2020.

Aeroportul Rize-Artvin este construit pe o suprafață de 3 milioane de metri pătrați și va avea o capacitate anuală de 3 milioane de pasageri. Pe teritoriul aeroportului se află un turn înalt de 36 de metri, inspirat din forma unui pahar cu ceai.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав