Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Traficul de date mobile în Europa se va tripla până în 2028

24 noi. 2023,, 23:00   Externe
2503 0

Pînă în 2028, traficul de date mobile în Europa se preconizează că se va tripla, susținut de adoptarea tehnologiei 5G și migrarea către 4G, generînd presiuni crescînde asupra operatorilor de rețea pentru a face investiții semnificative, conform estimărilor Asociației Mondiale a Operatorilor (GSMA), relatează Reuters.

GSMA, care reunește peste 1.000 de operatori de telefonie mobilă și companii, afirmă că utilizatorii de 5G manifestă interes în a adăuga servicii de bandă largă și conținut la contractele lor de telefonie mobilă, în timp ce cererea pentru jocuri de înaltă calitate, realitate extinsă și conținut video continuă să crească.

Conform proiecțiilor GSMA, în Europa Occidentală, traficul de date pe smartphone va atinge 56 de gigabyte (GB) lunar în 2028, comparativ cu 20 de GB în anul precedent. În Europa Centrală și de Est, se anticipează o creștere la 37 GB lunar în 2028, față de 14 GB lunar în 2022.

În raportul anual, GSMA subliniază că cererea în creștere pentru traficul de date pe smartphone va determina operatorii să continue să investească în modernizarea rețelelor lor mobile. Aceștia se așteaptă să aloce peste 198 de miliarde de euro pînă în 2030 pentru a-și îmbunătăți infrastructura.

Grupurile de telecomunicații europene, printre care Orange, Telefonica și Telecom Italia, au solicitat de mai mulți ani ca marii actori din industria tehnologică, precum Alphabet, Meta, Netflix, Microsoft și Amazon, să contribuie la implementarea tehnologiei 5G și a internetului în bandă largă, avînd în vedere că aceștia generează o parte semnificativă din traficul pe internet. Cu toate acestea, probabil vor trebui să aștepte pînă în 2025 pentru ca viitoarea Comisie Europeană să decidă dacă va propune reglementări în acest sens, au declarat surse pentru Reuters în luna octombrie.


„Suntem încurajați să vedem că decidenții europeni conștientizează acum și explorează posibilitatea unor schimbări semnificative în politici, precum consolidarea, armonizarea spectrului și crearea unor modele echitabile de investiții în infrastructură”, a declarat Daniel Pataki, președintele pentru Europa al GSMA.

Conform GSMA, peste 460 de milioane de europeni, adică 85% din populația continentului, erau conectați la internet mobil în 2022.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?