X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Сoncursul Eurovision Song Contest va avea un slogan permanent pentru toate edițiile

15 noi. 2023,, 18:45   Externe
2409 2

Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunțat sloganul pentru ediția de anul viitor a concursului muzical Eurovision Song Contest. Deviza United by Music („Uniți prin muzică”) a devenit sloganul competiției care urmează să aibă loc în anul 2024, dar și pentru toate edițiile care se vor organiza în viitor.

Sloganul a fost creat de BBC pentru a demonstra parteneriatul unic dintre Regatul Unit, Ucraina și orașul Liverpool care a găzduit concursul muzical în anul 2023. United by Music reflectă puterea muzicii de a reuni oamenii din întreaga lume. Potrivit informațiilor, s-a decis păstrarea sloganului pentru toate evenimentele succesive, ca parte a strategiei globale de brand a competiției, transmite diez.

„Prin stabilirea unui slogan permanent, vom avea consecvență în mesajul nostru că muzica ne unește pe toți. Este sloganul perfect pentru a sublinia valorile noastre de incluziune, egalitate, universalitate și sărbătorirea diversității prin muzică”, menționează Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision Song Contest.

Conform BBC, sloganul ales simbolizează platforma unică pe care concursul o oferă artiștilor pentru a intra în legătură cu milioane de spectatori din întreaga lume, stimulînd un sentiment de unitate și apreciere reciprocă. Ilustrația care va însoți sloganul pentru Eurovision Song Contest 2024 va fi lansată în lunile următoare.

Amintim că orașul Malmö, situat în sudul Suediei, a fost selectat drept gazdă pentru cea de-a 68-a ediție a competiției muzicale Eurovision Song Contest 2024. Prima semifinală a concursului se va desfășura marți, 7 mai, iar cea de-a doua – joi, 9 mai. Marea finală a Eurovision Song Contest 2024 urmează să aibă loc sîmbătă, 11 mai.


Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sînt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În anul 2023, concursul s-a desfășurat în orașul Liverpoo din Marea Britanie. Cîștigătoarea Eurovision Song Contest 2023 a devenit interpreta din Suedia Loreen, cu piesa Tattoo.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, cînd SunStroke Project – cu piesa Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Republica Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, a ocupat poziția 18 la ediția din 2023 a Eurovision Song Contest.

2
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?