X 
Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Șoferi blocați în deșert, după indicațiile Google Maps

4 dec. 2023,, 22:00   Externe
2084 0

Cînd introduci o adresă în Google Maps, ai încredere că îți va oferi cea mai rapidă rută. Cu toate acestea, zeci de familii au rămas blocate în deșertul Mojave, sud-estul Californiei, după ce au respectat indicațiile aplicației. Drumul pe care au fost trimiși șoferii nu exista.

Shelby Easler de 23 de ani, care mergea spre Los Angeles, după ce fusese luată de fratele ei de pe aeroportul din Las Vegas, dar și alte familii au fost direcționați pe un drum „salvator”, în timpul unei furtuni de nisip în deșertul Mojave.

Mulți se întorceau acasă după ce participaseră la cursa de Formula 1 din Las Vegas, cînd Google Maps le-a sugerat să urmeze o rută alternativă, care trebuia să reducă cu 50 de minute drumul lor de 5 ore și jumătate, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

"Drumul pe care au fost direcționați de aplicație era așa de îngust și rău, încît nu puteai să circuli cu mai mult de 15 km/h. La un moment dat, zeci de mașini s-au blocat. Mașina noastră a lovit un cactus și un bolovan ascuns în tufișuri și s-a defectat", a spus Shelby Easler.

Tînăra a spus că a ajuns acasă după 14 ore. Fratele ei a trebuit să ducă mașina avariată la reparație, pagubele fiind estimate la 5 mii de dolari.


Purtătorul de cuvînt al Google, Genevieve Park, a venit cu scuzele de rigoare și a declarat că aplicația nu va mai trimite șoferii pe această rută.

0
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?