X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Serviciile secrete israeliene au apreciat informațiile despre atacul Hamas ca fiind un scenariu imaginar

24 noi. 2023,, 22:00   Externe
2484 0

Un raport detaliat trimis de soldaţi israelieni de rang inferior avertiza superiorii ierarhici cu privire la un atac mortal al Hamas, similar cu cel efectuat de gruparea palestiniană la 7 octombrie.

Raportul, trimis unui ofiţer de rang înalt cu cîteva săptămîni înainte de asalt, a fost ignorat, spun persoane familiarizate cu această chestiune, potrivit Financial Times (FT), transmite Digi24.

Un ofiţer superior al serviciilor de informaţii militare israeliene a respins avertismentul detaliat care prevedea raidul Hamas din 7 octombrie, numindu-l un "scenariu imaginar", au declarat două persoane familiarizate cu aceste discuţii, scrie News.ro

Santinelele de la graniţa Israelului cu Gaza, multe dintre ele soldaţi de sex feminin care urmăresc şi analizează un flux constant de imagini video şi alte date colectate în apropierea gardului electronic ce înconjoară enclava, au trimis un raport detaliat, cu cîteva săptămîni înainte de atac, ofiţerului de informaţii de cel mai înalt rang din Comandamentul din sud, au declarat cele două persoane.

Raportul a fost trimis prin intermediul unui sistem de comunicaţii securizat şi conţinea avertismente specifice, inclusiv că Hamas se antrena pentru a arunca în aer posturi de frontieră în mai multe locaţii, pentru a intra pe teritoriul israelian şi pentru a prelua kibbutzuri, a declarat una dintre surse, care are cunoştinţă directă despre conţinutul avertismentului.


Eşecul Israelului de a preveni atacul, care, potrivit guvernului, a ucis peste 1.200 de persoane, este considerat acum ca fiind cea mai mare greşeală a serviciilor de informaţii de cînd Egiptul şi Siria au lansat un atac surpriză în 1973, în ziua de Yom Kippur, cea mai sfîntă zi a iudaismului. Soldaţii de rang inferior au avertizat, de asemenea, că analiza lor asupra mai multor videoclipuri a arătat că Hamas repeta luarea de ostatici şi au spus superiorilor că simt că un atac este iminent, a declarat sursa respectivă.

Soldaţii s-au decis să întocmească acest raport în momentul în care au observat un comandant militar de rang înalt al Hamas care supraveghea antrenamentul şi care a fost identificat de santinele în baza de date cu chipuri şi identităţi păstrate de Unitatea 8200, o parte a corpului de informaţii israelian.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?