X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Serghei Lavrov a cerut să fie ”lăsat în pace”

30 noi. 2023,, 21:45   Externe
2786 0

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și-a întrerupt discursul la summitul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) cu fraza "Can you leave me alone, please?". ("Mă puteți lăsa în pace, vă rog?").

Înainte de aceasta, ministrul rus de externe a vorbit despre "starea deplorabilă" a OSCE ca organizație. În opinia sa, politicienii occidentali au făcut "o alegere lipsită de perspicacitate nu în favoarea OSCE, ci în favoarea NATO".

"În favoarea filozofiei reprimării, a jocurilor geopolitice cu sumă zero și logica "stăpîn - sclav"." Una dintre componentele cheie ale acestei linii a fost expansiunea nesăbuită a NATO spre est, care a început după dizolvarea Organizației Tratatului de la Varșovia", a declarat Serghei Lavrov.

În acest moment, cineva din spatele camerei, după cum se vede din imaginile de la ședință, i-a distras atenția ministrului. Drept răspuns acesta a spus "Can you leave me alone, please?", după care a mulțumit persoanei care l-a întrerupt.

Lavrov a sosit la reuniunea miniștrilor de externe a OSCE la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, la 30 noiembrie. Reuniunea miniștrilor de externe din cele 57 de state-membre ale organizației va dura pînă la 1 decembrie. Ucraina, Estonia, Letonia și Lituania au refuzat să participe la reuniunea OSCE din cauza prezenței ministrului rus.


23
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?