Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Saakașvili ar putea fi transferat din clinică înapoi în închisoare

15 noi. 2023,, 14:45   Externe
4574 0

Guvernul georgian a declarat că fostul președinte georgian și cetățean ucrainean aflat în detenție, Mihail Saakașvili, ar putea fi transferat înapoi la închisoare de la clinica în care s-a aflat timp de aproape un an și jumătate.

Despre acest lucru a relatat Novosti-Georgia, scrie Adevărul European.

Ministrul justiției, Rati Bregadze, a declarat că departamentul așteaptă concluziile medicilor cu privire la starea de sănătate a lui Saakașvili, iar după aceea acesta ar putea fi transferat din clinica Vivamed, unde se află din 2022 mai, înapoi la închisoare.

"Starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, ne bucurăm de acest lucru, iar atunci cînd va exista o recomandare corespunzătoare a medicilor, el va fi transferat într-o instituție penitenciară", a declarat Bregadze.

Un grup de medici de pe lîngă Ombudsmanul georgian a remarcat recent o dinamică pozitivă a stării de sănătate a lui Saakașvili, dar a precizat că starea sa generală rămîne nesatisfăcătoare și că are nevoie de o supraveghere medicală constantă. Saakașvili cîntărește 70 kg la o înălțime de 195 cm.


Reamintim că, la începutul lunii iulie, Saakașvili a participat, pentru prima dată din februarie, la o audiere în instanță prin intermediul unei legături video de la clinică. El arăta extrem de slăbit, ceea ce a provocat o largă rezonanță.

Atunci, după o întîrziere de șase luni, s-a anunțat că medicii polonezi au fost autorizați să îl viziteze pe Saakașvili. Cu toate acestea, serviciul penitenciar a declarat că medicul polonez a încercat să scoată în mod clandestin mostre de materiale prelevate de la politician.

În septembrie, partea ucraineană a comunicat că încă nu primise permisiunea pentru Ombudsmanul ucrainean de a-l vizita pe Saakașvili.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ridicat problema accesului cetățeanului ucrainean Mihail Saakașvili la condiții de tratament adecvate, în ultima sa discuție cu președintele georgian.

7
0
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?