X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Putin participă la reuniunea G20 de azi

22 noi. 2023,, 12:45   Externe
2958 1

Preşedintele rus Vladimir Putin va participa azi prin videoconferinţă la reuniunea G20 găzduită de India, a anunțat purtătorul său de cuvînt. Putin va prezenta „poziţia Rusiei” în contextul actual „foarte, foarte turbulent”, a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Ministerul de Externe indian a comunicat că reuniunea va aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie. Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază dpa; agenţia reaminteşte că preşedintele rus nu a participat la reuniunea respectivă la vîrf, unde a fost reprezentat de ministrul de externe Serghei Lavrov, transmite Digi24.

G20, din care fac parte 19 ţări - unele dintre cele mai avansate economic, altele în curs de dezvoltare - plus Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, va discuta probabil şi războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

India asigură preşedinţia prin rotaţie a grupului pînă la sfîrşitul lui noiembrie, cînd va începe mandatul Braziliei. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost şi el absent la summitul din septembrie, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang.


30
2
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?