Transnistria stiri: 1313
Eurovision stiri: 494

Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturile Europei

11 mai. 2022,, 17:09   Externe
3046 0

Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturile și avioanele care zboară în Europa, începînd cu 16 mai, au anunțat, miercuri, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Autoritățile europene au renunțat în mod oficial la recomandarea de a purta măști de protecție la bordul aeronavelor și în aeroporturi, ca parte a unei revizuiri a măsurilor de siguranță legate de pandemie, transmite newsweek.ro.

Revizuirea protocolului comun de siguranță a sănătății va intra în vigoare din 16 mai.

„Măștile de față nu vor mai fi obligatorii în călătoriile aeriene…”, a declarat directorul executiv al Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene, Patrick Ky. „Acesta este un mare pas spre normalizarea călătoriilor aeriene.”
Ky mai adaugă că pasagerii ar trebui în continuare „să se comporte responsabil” și „să respecte alegerile celorlalți”. Măștile de față rămîn una dintre cele mai bune măsuri de protecție împotriva transmiterii Covid-19 și sînt eficiente în prevenirea răspîndirii altor boli. EASA a revizuit protocolul în colaborare cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Deși revizuirea va recomanda relaxarea regulilor privind operațiunile, este posibil ca cerințele individuale ale companiilor aeriene și de călătorie să varieze după data de implementare de 16 mai. Cu alte cuvinte, posibil ca unele companii aeriene să păstreze această măsură ca formă de prevenție.


EASA spune că pasagerii sînt încurajați să respecte distanțarea fizică, dar adaugă că operatorii aeroportuari ar trebui să fie „pragmatici” și să evite situații precum crearea de blocaje, mai ales dacă distanțarea nu este necesară la nivel regional sau național.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?