Transnistria stiri: 1321
Eurovision stiri: 494

Primul lot de camioane a fost trimis din Ucraina în Polonia cu trenul - ocolind blocada

8 dec. 2023,, 13:15   Externe
2972 0

Ukrzaliznytsya (Căile Ferate Ucrainene) a trimis primul lot de camioane în Polonia pe calea ferată, ocolind punctele de control rutier blocate.

După cum relatează "Adevărul European", compania a anunțat acest lucru în noaptea spre vineri, menționînd că acest pas a fost pregătit timp de două săptămîni.

Trenul Piggyback, care a plecat spre Polonia pe ruta Sknilov (Ucraina) - Slavków (Polonia) - include 23 de platforme, pe care au fost încărcate 13 tractoare cu semiremorci, iar șoferii au fost trecuți peste graniță cu autobuzul.

"Vămuirea și controlul de frontieră al încărcăturii are loc la punctul de frontieră feroviar Izov - Grubieszow. Acum mai există încă probleme formale în ceea ce privește trecerea rapidă a frontierei poloneze, iar specialiștii lucrează deja la accelerarea procesului. Curse similare vor fi organizate în direcția opusă", a declarat Ukrzaliznytsya.

De la gara din Slavków, camioanele se îndreaptă spre destinație deja pe autostradă.


În "Ukrzaliznytsia" au adăugat că acum este posibil să se comande astfel de transporturi de camioane din Ucraina în Polonia - prin intermediul sucursalei "Centrul de servicii de transport "Liski" SA "Ukrzaliznytsia", iar în direcția opusă - prin UZ Cargo Polonia.

După cum se știe, blocarea frontierei cu Ucraina de către un grup de transportatori polonezi durează de mai bine de o lună. Recent, transportatorii slovaci s-au alăturat acesteia.

Organizațiile caritabile și organizațiile neguvernamentale care furnizează ajutor militar forțelor armate ucrainene s-au confruntat cu săptămîni întregi de întîrzieri în livrările critice de drone, electronice și camionete din cauza blocadei.

Guvernele Ucrainei și Poloniei au fost angajate în dialog în ultimele săptămîni în încercarea de a găsi soluții de compromis pentru deblocarea frontierei. Ministerul Infrastructurii a declarat că se așteaptă ca Polonia să reia discuțiile cu blocanții după ce camioanele goale au început să treacă pe la punctul de trecere a frontierei Ugriniv-Dolgobichiv.

Comisia Europeană a declarat că se opune restabilirii sistemului de permise pentru camionagii ucraineni, lucru cerut de blocanții de frontieră polonezi și slovaci.

1
4
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?