X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Transportatorii polonezi vor să intensifice protestele la granița cu Ucraina

27 noi. 2023,, 16:53   Externe
2172 0

Transportatorii polonezi au amenințat cu blocarea activității tuturor punctelor de control de la granița cu Ucraina, situația devenind din ce în ce mai tensionată.

"Vom intensifica protestele prin faptul că nu vom permite trecerea mașinilor din Ucraina la toate punctele de trecere a frontierei cu Polonia", a declarat Adam Izdebski, reprezentant al comitetului polonez pentru protecția transportatorilor și angajatorilor din sectorul transporturilor.

În același timp, el a precizat că blocarea tuturor punctelor de control ar putea să nu aibă loc, deoarece "totul merge în direcția bună" în timpul negocierilor, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.com.

La punctul de control Medyka-Shegini, rîndul de camioane se întinde pe o distanță de 30 de kilometri. Timpul mediu de așteptare este de 127 de ore. Pompierii și voluntarii din zona Peremyshl le oferă șoferilor blocați mîncare caldă.

Șoferii polonezi stau, de asemenea, la coadă pe partea ucraineană timp de cîteva zile. Aceștia au blocat trei puncte de control de la granița cu Ucraina pentru camioane încă din 6 noiembrie, iar joi au început să blocheze un alt punct de control - Medyka-Szehyni.


Pe 22 noiembrie, Rada de la Kiev s-a adresat Senatului polonez cu o propunere de deblocare a frontierei pentru transportatori.

8
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?