Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Primele camioane au trecut prin noul punct de trecere la graniţa ucraineano-poloneză

4 dec. 2023,, 12:30   Externe
2010 0

Primele 30 de camioane goale au trecut prin noul punct de trecere Uhrîniv-Dolhobyciuv de la graniţa ucraineano-poloneză, în speranţa că astfel se vor debloca principalele coridoare terestre, pe fondul protestelor şoferilor polonezi, a anunţat luni serviciul de frontieră ucrainean.

Aceste proteste, legate de ceea ce şoferii polonezi de TIR consideră a fi o concurenţă neloială din partea colegilor lor ucraineni, au început pe 6 noiembrie, patru puncte de trecere a frontierei fiind acum blocate.

Principala revendicare a transportatorilor polonezi este de a-i împiedica pe camionagiii ucraineni să aibă acces fără permis în Uniunea Europeană, lucru pe care Kievul şi Bruxelles-ul îl consideră imposibil, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"Începînd cu dimineaţa zilei de 4 decembrie, poliţiştii de frontieră au autorizat 30 de vehicule grele cu o greutate totală permisă de peste 7,5 tone pentru a pleca din Ucraina pe la punctul de control Uhrîniv", a declarat serviciul ucrainean de frontieră.

Ucraina a declarat săptămîna trecută că a convenit cu Polonia unele măsuri care ar putea reduce presiunea la punctele de trecere a frontierei blocate, dar că principalele revendicări ale protestatarilor nu au fost discutate.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?