X 
Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Pisicilor le place atît de mult să stea în cutii, încît ar alege chiar și unele desenate, experiment

23 mai. 2021,, 01:02   Diverse
2876 0

Oricine are o pisică știe că acesteia îi place să stea în cutii. Oamenii de știință din New York au vrut să afle care este motivul acestui comportament. Concluziile unui experiment realizat în acest sens au fost surprinzătoare: pisicile sînt atît de pasionate de cutii, încît aleg să stea chiar și în spații unde e doar desenat conturul unei cutii.

Studiul a fost efectuat de Cercetătorii de la Hunter College’s Thinking Dog Center din New York.

Oamenii de știință au contactat pe Twitter peste 560 de proprietari de pisici, pentru a participa la proiect. Oamenii au primit instrucțiuni despre desfășurarea experimentului, iar rezultatele au fost interpretate de experți, scrie Live Science.

În cadrul experimentului a fost folosită iluzia Kanisza, care implică aranjarea a patru forme Pac Man pe podea, astfel încît să sugereze contururile unui pătrat.

Timp de șase zile, participanții la cercetare, au folosit formele de hîrtie pentru a crea iluzia unui pătrat, le-au pus pe podea, au chemat pisicile în cameră și au verificat ce au ales ele. Pentru a nu le influența, oamenii au fost sfătuiți să poarte ochelari de soare. Proprietarii au verificat în ce forme au ales pisicile să stea mai mult de 3 secunde în decurs de 5 minute după intrarea în cameră.


Doar 30 dintre voluntarii participanți la proiect au terminat testul. Nouă pisici au făcut cel puțin o alegere în timpul experimentelor. Ele au ales, aproape de fiecare dată, să stea în pătratele create de iluzia optică.

Una dintre pisici a ales o formă diferită de pătrat, o posibilă explicație fiind alți stimuli de pe podea.

Cercetătorii cred că forma pătrată face pisicile să se simtă confortabil. Pe de altă parte, un spațiu bine conturat ar putea fi un loc bun pentru urmărirea și ascunderea prăzii, practică rămasă în ADN-ul pisicilor domestice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав