Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Peste 2,2 milioane de lămpi au fost aprinse într-un oraș din India cu ocazia sărbătorii Diwali

14 noi. 2023,, 00:30   Externe
1642 0

Un oraş din nordul Indiei care deţinea de mai mulţi ani recordul mondial pentru cele mai multe lămpi aprinse cu ocazia sărbătorii Diwali şi-a păstrat titlul în acest weekend în care ţara celebrează festivalul său anual al luminilor, informează DPA.

Peste 2,2 milioane de lămpi cu ulei au fost aprinse sîmbătă seara pe malul rîului Saryu în oraşul Ayodhya, din nordul ţării, depăşind recordul de 1,5 milioane de anul trecut. Ayodhya a deţinut acest record cîţiva ani la rînd, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Ministrul şef al statului Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a declarat că un reprezentant al Guinness World Records a confirmat că Ayodhya şi-a depăşit propriul record pentru cele mai multe lămpi aprinse în acelaşi timp într-o singură locaţie.

El a postat o fotografie pe platforma X, fosta Twitter, în care poate fi văzut ţinînd în mîini un certificat din partea organizaţiei.

Diwali este unul dintre cele mai importante festivaluri din hinduism. Numeroase persoane sărbătoresc Diwali aprinzînd lămpi cu ulei şi focuri de artificii în onoarea zeiţei bogăţiei şi prosperităţii, Lakshmi.


Festivalul celebrează, de asemenea, victoria binelui asupra răului - sau a luminii asupra întunericului.

Conform credinţei hinduse, oraşul Ayodhya, unde se află marea de lumini aprinse sîmbătă seara, este locul de naştere al zeului Rama.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?