X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Olanda îl nominalizează pe ministrul de externe Wopke Hoekstra pentru funcția de comisar european

25 aug. 2023,, 21:30   Externe
1621 0

Guvernul olandez îl va numi pe ministrul de externe demisionar Wopke Hoekstra în funcția de comisar european, a declarat joi premierul interimar Mark Rutte, confirmînd informațiile din presă, în timp ce propunerea oficială este aprobată vineri în ședință de guvern.

Hoekstra îl va înlocui pe Frans Timmermans, care a demisionat marți din funcția de vicepreședinte executiv responsabil pentru Pactul Verde European pentru a conduce partidele Laburist și Stînga Verde într-o candidatură comună la alegerile naționale olandeze din noiembrie.

“După consultări în cadrul guvernului și cu președintele Comisiei Europene, am decis să îl propun pe Wopke Hoekstra drept candidat pentru Comisia Europeană”, a declarat Rutte într-un comunicat, citat de Reuters.

Hoekstra a fost ministru olandez de finanțe din 2017 pînă la începutul anului 2022, cînd a fost numit ministru de externe într-un nou guvern.

Amintim că, Comisia Europeană a anunţat marţi demisia olandezului Frans Timmermans din funcţia de vicepreşedinte executiv și din poziția de membru al Colegiului comisarilor europeni, politicianul olandez fiind confirmat pe prima poziţie din lista unei coaliţii a social-democraţilor şi ecologiştilor din Olanda, pentru alegerile din 22 noiembrie, și aspirînd să devină viitorul prim-ministru al țării după aproape 13 ani de cînd Mark Rutte conduce executivul de la Haga.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?