Transnistria stiri: 1361
Eurovision stiri: 499

O turmă de elefanți a călcat în picioare o mașină după ce șoferul a lovit un pui pe o autostradă din Malaezia

29 noi. 2023,, 23:30   Externe
2707 0

O turmă de elefanți sălbatici din Malaezia a atacat o mașină care mergea pe autostradă, după ce șoferul a lovit un pui de elefant ce aparținea grupului, potrivit CNN.

În mașină, o Perodua Axia albă, se aflau un bărbat de 48 de ani, soția acestuia și copilul lor de 23 de ani, conform declarației poliției din Gerik, peninsula Malacca. Familia se deplasa cu mașina pe o autostradă principală venind dinspre insula Penang și mergînd spre statul Terengganu din nord-estul țării duminică la ora locală 19:35, atunci cînd s-au lovit de un pui de elefant. Burnița și era ceață la acea vreme, potrivit poliției, iar accidentul s-a petrecut într-o curbă de pe autostradă, transmite Digi24.

Mașina s-a izbit de puiul de elefant care traversa drumul împreună cu restul turmei. Animalul lovit a căzut la pămînt în urma impactului, dar a supraviețuit accidentului. „Văzînd ce s-a întîmplat, ceilalți [cinci] elefanți s-au năpustit asupra mașinii și au început să o calce în picioare”, a povestit șeful poliției din Gerik, Zulkifli Mahmood.

Turma a părăsit zona după ce puiul de elefant „s-a ridicat în picioare”, potrivit lui Mahmood, care însă nu a specificat dacă cei trei membri ai familiei erau în interiorul mașinii cînd incidentul a avut loc.

Din raportul poliției reiese că nicio persoană nu a fost rănită. Pozele de la fața locului arată că mașina a fost grav avariată în față și pe părțile laterale, portierele fiind îndoite puternic. Toate geamurile au fost distruse.


Din cauza ritmului rapid de dezvoltare al Malaeziei și al construcției de autostrăzi, elefanții sălbatici din întreaga peninsulă au pierdut o mare parte din habitatul lor natural, ceea ce îi obligă să se aventureze în zonele urbane pentru a găsi de mîncare, potrivit activiștilor de mediu. În 2017, un pui de elefant a fost descoperit mort pe marginea unei autostrăzi, acesta murind în urma coliziunii cu o mașină care circula cu o viteză prea mare prin acea zonă. Și alte incidente cu elefanți au fost raportate pe mai multe autostrăzi din Malaezia.

Un elefant adult a fost văzut în mai 2022 în timp ce mergea pe o autostradă din Gerik, trecînd printre șoferii care îl filmau uimiți. Iar în 2020, un alt elefant adult a călcat o mașină în picioare pe aceeași autostradă pe care a avut loc incidentul de duminică, după ce s-a speriat pentru că mai mulți șoferi au început să îl claxoneze.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?