X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Ministerul de Externe al Israelului a reacționat la decizia Turciei de a-și rechema ambasadorul

5 noi. 2023,, 18:45   Externe
2335 0

Israelul a reacționat la intenția Turciei de a-și rechema ambasadorul. Ministerul de Externe al țării a numit o astfel de decizie drept un pas al președintelui turc, care se află de partea Hamas.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la pagina Twitter al purtătorului de cuvînt al Ministerului israelian de Externe, Lior Hayat.

"Decizia guvernului turc de a-și rechema ambasadorul într-un moment în care Statul Israel se află în mijlocul unui război de autoapărare impus de o organizație teroristă, mai rea decît ISIS, este un alt pas al președintelui turc, care se află de partea organizației teroriste Hamas", se arată în mesaj.

Potrivit acestuia, militanții Hamas au ucis peste 1.400 de israelieni și au luat ostatici 240 de persoane, inclusiv bebeluși, copii, femei și vîrstnici.

Purtătorului de cuvînt a adăugat că militanții folosesc populația din Fîșia Gaza drept scut uman și împiedică mutarea acesteia în zone sigure, luîndu-i combustibilul, produsele alimentare și apa potabilă.


"Hamas comite crime de război și crime împotriva umanității și este adevăratul dușman al poporului palestinian", a spus Hayat.

Aseară, pe 4 noiembrie, a devenit cunoscut faptul că Turcia îl recheamă pe Ambasadorul său în Israel, Shakir Ozkan Torun, la Ankara pentru consultări.

Turcia a explicat o astfel de decizie prin faptul că Israelul continuă "atacuri asupra populației civile", împiedicînd fluxul neîntrerupt și continuu de ajutor umanitar.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?