X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Medicii din Marea Britanie au intrat într-o grevă de două zile

24 ian. 2023,, 21:00   Externe
2918 0

Toate operațiile și procedurile au fost anulate. În Marea Britanie, personalul medical de pe ambulanțe a intrat într-o grevă de două zile. Greva a unit cele mai mari sindicate din Regaul Unit și va afecta un sfert din toate spitalele din țară.

Medicii britanici spun că sistemul de sănătate nu mai este nici măcar în genunchi, ci se află pe spate și se zbate în agonie. Medicii din Marea Britanie se află în grevă din decembrie.

"Salariul rămîne la același nivel și nu crește în conformitate cu inflația. Și, ca urmare, pacienții noștri suferă. Anume acest lucru noi vrem să-l schimbăm", a spus paramedicul Kathy Nelson.

"Vrem majorarea salariilor, deoarece în ultimii 12 ani, salariile asistentelor medicale au fost reduse cu 20%, ceea ce afectează în mod evident nivelul nostru de trai", a spus asistenta Helen Grogen.


Inflația în regat este de 10,5%. Medicii de pe ambulanță cer o creștere a salariului de 19%. Pentru bugetul țării, aceasta este o sumă suplimentară de 13 miliarde de lire sterline anual. Noul prim-ministru Rishi Sunak nu este pregătit pentru astfel de cheltuieli. El consideră indexarea cu 4% drept un cadou regal pentru protesaari. Șeful Cabinetului de Miniștri este criticat de opoziție.

"În cele 40 de minute cît durează de obicei aceste proteste, 700 de persoane vor chema ambulanța. Doi vor anunța un atac de cord, patru vor raporta un accident vascular cerebral, dar în loc de ajutorul rapid de care au nevoie, mulți vor aștepta, aștepta și aștepta. Dea ceea, dacă nu va răspunde la nicio întrebare, atunci cel puțin să-și ceară scuze pentru haosul mortal sub supravegherea sa", a declarat liderul Partidului Laburist, Keir Starmer.

Rishi Sunak, la rîîndul său, calmează spiritele: va rezolva problema.

"Ascultați, cred că în cazul grevelor este important să continuăm un dialog activ cu sindicatele. De aceea, Guvernul i-a invitat pe toți liderii de sindicate la aceste discuții. Discuțiile continuă și sper că vom putea găsi o soluție", a declarat premierul britanic.
Dar liderii sindicatelor, după astfel de consultări pe Downing Street, de obicei spun lucruri neplăcute pentru urechea premierului.

"Noi nu vorbim despre o fabrică, vorbim despre oameni care oricum lucrează mult mai mult decît orele indicate în contract, doar pentru a-și face treaba. Dea ceea, astăzi este o insultă pentru participanții noștri", a declarat reprezentantul Sindicatului Unite, Onai Kasab.

Și această criză, se pare că va dura. Programul grevei este alcătuit pînă în martie. Numărul medicilor care participă la acțiuni este în creștere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?