X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie are un nou prim-ministru. Cine îi va lua locul lui Johnson

5 sep. 2022,, 14:55   Externe
3180 0

Liz Truss este oficial noul premier al Marii Britanii. Fostul ministru de externe a reușit să cîștige voturile oamenilor prin promisiunile făcute cu privire la combaterea creșterii facturilor la energie și sporirea aprovizionării acesteia.

Liz Truss a cîștigat cursa împotriva lui Rishi Sunak, în urma numărării voturilor. Aceasta a reușit sa obțină 81,326 de voturi, iar rivalul său doar 60,399.

Truss a declarat că va fi îndrăzneață în abordarea economiei în declin, repetîndu-și promisiunea de a stimula creșterea pentru a rezolva lunga listă de rele.

Un nou început pentru Marea Britanie

Scriind în Sunday Telegraph, ea a declarat că a înțeles cît de dificilă este criza costului vieții pentru britanici și că va lua „măsuri decisive pentru a se asigura că familiile și întreprinderile pot trece prin această iarnă și prin următoarea”. „Dacă voi fi aleasă, intenționez ca, în prima săptămînă a noii mele administrații, să prezint acțiunile noastre imediate privind facturile la energie și aprovizionarea cu energie”, a spus ea.


„Un eveniment fiscal ar urma mai tîrziu în această lună din partea cancelarului meu, cu un pachet mai amplu de măsuri privind economia”. Cotidianul Sunday Times a citat persoane din interiorul ministerului de finanțe care au declarat că costul planului lui Truss ar depăși cu ușurință 100 de miliarde de lire sterline (115 miliarde de dolari), cea mai mare parte din această sumă urmînd să se adauge la împrumuturile guvernamentale. Presată într-un interviu acordat BBC cu privire la planul său, Liz Truss a refuzat să ofere detalii, spunînd că nu este potrivit să intre în detalii despre strategia sa exactă înainte de a-și prelua funcția. Ea nu a comentat cifra de 100 de miliarde de lire sterline. „Voi acționa dacă voi fi aleasă prim-ministru în termen de o săptămînă”, a declarat ea la emisiunea Sunday with Laura Kuenssberg.

„Dezastrul”

În Telegraph, ea a declarat că abordarea sa va fi dublă – acțiuni imediate pentru a aborda criza costului vieții și un plan pentru a asigura creșterea economică. De asemenea, ea va numi un Consiliu de consilieri economici pentru a obține „cele mai bune idei” pentru economie. „Trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne asigura că nu ne aflăm în această situație în fiecare toamnă și iarnă. Nu este de ajuns să punem plasturi și să dăm cu piciorul la cutie pe drum. sînt pregătită să iau deciziile dificile pentru a ne reconstrui economia”, a scris ea, potrivit Reuters.

Rishi Sunak, fostul său rival, fostul ministru de finanțe, a încercat, de asemenea, să își consolideze credibilitatea în ceea ce privește abordarea facturilor la energie, afirmînd că va oferi tuturor britanicilor un sprijin financiar, cu un ajutor suplimentar pentru cei cu cele mai mici venituri și pentru pensionari, însă efortul acestuia a fost în zadar, pierzînd cursa în fața lui Truss.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?