X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Kim Jong Un cere acțiuni împotriva scăderii natalității

4 dec. 2023,, 23:30   Externe
2264 0

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la un eveniment dedicat mamelor și a cerut să se facă eforturi pentru a modifica scăderea ratei natalității din țara sa, descriind provocarea ca o „grijă a tuturor gospodăriilor”, a informat luni presa de stat KCNA, transmite Reuters.

Kim Jong Un a făcut aceste comentarii în timpul unui eveniment pentru mame, care a avut loc la Phenian, duminică, transmite Digi24.

„Prevenirea scăderii natalității și îngrijirea bună a copiilor sînt toate sarcinile noastre din gospodărie pe care trebuie să le gestionăm în timp ce colaborăm cu mamele”, a spus Kim la eveniment. Fondul Națiunilor Unite pentru Populație estimează că, începînd cu 2023, rata fertilității sau numărul mediu de copii născuți de o femeie în Coreea de Nord a fost de 1,8, pe fondul unei scăderi extinse a ratei în ultimele decenii. Rata fertilității rămîne mai mare decît în cazul unora dintre vecinii Coreei de Nord, care se confruntă cu o tendință descendentă similară.

Coreea de Sud a înregistrat o scădere a ratei fertilităţii pînă la un minim record de 0,78 anul trecut, în timp ce Japonia a înregistrat o scădere la 1,26. Scăderea natalității în Coreea de Sud a cauzat o penurie de medici pediatri, în timp ce un oraș găzduiește întîlniri pe nevăzute pentru a crește rata natalității.

Coreea de Nord, care are o populație de aproximativ 25 de milioane de oameni, s-a confruntat, în ultimele decenii, cu un deficit grave de alimente, inclusiv foametea din anii 1990, adesea fiind rezultatul dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile care dăunează recoltelor.


Liderul nord-coreean a mulțumit mamelor pentru rolul lor în întărirea puterii naționale.

„Și eu mă gândesc mereu la mame cînd îmi este greu să mă ocup de partid și de munca statului”, a spus Kim la Al V-lea Congres Național al Mamelor .

0
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?