Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Jack Ma s-a întors cu o nouă idee de afaceri

27 noi. 2023,, 20:15   Externe
2155 0

De cînd multi-miliardarul Jack Ma a demisionat din funcția de CEO al gigantului online Alibaba, în vîrstă de 59 de ani nu mai este interesat de industria tehnologică.

Cu un nou start-up, antreprenorul se concentrează pe schimbarea obiceiurilor alimentare ale chinezilor.

Fostul om de bază al industriei tehnologice chineze întoarce spatele sectorului: Cofondatorul gigantului online Alibaba, Jack Ma, a schimbat industria și a fondat o nouă companie numită "Hangzhou Ma's Kitchen Food". Potrivit cotidianului South China Morning Post, compania nu va vinde doar alimente ambalate, ci va procesa și distribui ea însăși produse agricole. Potrivit raportului, capitalul companiei se ridică la zece milioane de yuani chinezi, echivalentul a 1,4 milioane de dolari.

Unii experți interpretează ultima idee a lui Ma ca fiind o intrare în afacerea cu mîncăruri gata preparate. În timpul pandemiei de coronavirus, mulți consumatori chinezi și-au schimbat în mod inevitabil obiceiurile alimentare. De atunci, industria a fost în plină expansiune. Potrivit unui raport al companiei de cercetare de piață iiMedia Research, se așteaptă ca industria chineză a mîncărurilor gata preparate să genereze vînzări de aproximativ 510 miliarde de yuani, echivalentul a 71 de miliarde de dolari, în acest an - cu potențial de dublare în următorii trei ani.

"Ma's Kitchen" este doar una dintre cele cîteva companii nou înființate care fac parte din pariul antreprenorului pe agricultură. Ultima dată a fost anunțat în iulie că Ma se află în spatele unui start-up în domeniul pescuitului și agriculturii numit "1,8 Metres Marine Technology". Compania este activă, printre altele, în domeniul produselor pescărești, al hranei pentru animale și al procesării alimentelor.


1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?