X 
Transnistria stiri: 1362
Eurovision stiri: 499

Israelul a informat ONU cu privire la relocarea a 1,1 milioane de locuitori spre sudul Fâşiei Gaza în 24 de ore

13 oct. 2023,, 09:00   Externe
2062 0

ONU a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de "relocare" a aproximativ 1,1 milioane de locuitori din nordul Fîşiei Gaza spre sud în termen 24 de ore, a declarat joi purtătorul de cuvînt al secretarului general al organizaţiei, cerînd ca acest ordin să fie anulat, relatează Reuters şi agerpres.

"Astăzi (12 octombrie), chiar înainte de miezul nopţii, ora locală", oficialii ONU din Gaza "au fost informaţi de către ofiţerii lor de legătură ai armatei israeliene că întreaga populaţie la nord de Wadi Gaza urmează să fie relocată în sud în 24 de ore", aproximativ 1,1 milioane de persoane, a indicat Stéphane Dujarric, precizînd că o evacuare de o asemenea amploare este "imposibilă fără a provoca consecinţe umanitare devastatoare".

"Naţiunile Unite fac un apel ferm ca orice astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitînd ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie de calamitate", a spus el.

Dujarric a indicat că ordinul dat de armata israeliană se aplică şi întregului personal ONU şi celor adăpostiţi în unităţile ONU, între care şcoli, centre medicale şi clinici.

Misiunea Israelului la Naţiunile Unite din New York nu a răspuns imediat unei cereri pentru comentarii.

În atacul comis sîmbătă de Hamas au fost ucise 1.300 de persoane, fiind cel mai grav atac asupra civililor din istoria Israelului.

1
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?