X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Israel-Hamas: Opt ostatici au fost eliberaţi, inclusiv cetăţeni cu dublă cetăţenie

1 dec. 2023,, 09:32   Externe
3687 0

Cetăţenii din Uruguay, Mexic şi Rusia se numără printre cei opt ostatici israelieni eliberaţi de Hamas în a şaptea zi a armistiţiului din Gaza, a declarat vineri Qatar, mediator al acordului, informează AFP.

"Cei opt cetăţeni israelieni eliberaţi astăzi ca parte a acordului sînt doi minori şi şase femei", a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe din Qatar, Majed Al-Ansari.

Un număr de 30 de palestinieni urmau să fie eliberaţi din închisorile israeliene în schimbul unui total de zece ostatici din Gaza, o cifră ce include "doi cetăţeni ruşi care au fost eliberaţi ieri", miercuri, a adăugat el.

Şase ostatici eliberaţi joi în Gaza au sosit în Israel, a anunţat biroul premierului israelian joi seară, după eliberarea a două femei mai devreme în cursul zilei.

De vinerea trecută, Hamas a eliberat aproximativ zece ostatici în fiecare zi, iar Israelul a eliberat de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, ca parte a unui armistiţiu care a început pe 24 noiembrie şi, teoretic, expiră vineri la 7:00 a.m. (05:00 GMT). Aceste eliberări aduc numărul ostaticilor eliberaţi la 110.


Discuţiile continuă pentru extinderea armistiţiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?