Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Iranul a amenințat cu un război major dacă Israelul nu se oprește

4 dec. 2023,, 17:45   Externe
3367 0

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir Abdollahian, a discutat telefonic cu șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, despre ultimele evoluții ale atacurilor Israelului asupra Fîșiei Gaza. Acest lucru a fost raportat de Anadolu.

Abdollahian, în special, a amenințat că "dacă atacurile israeliene în Fîșia Gaza continuă, războiul s-ar putea extinde și s-ar putea răspîndi în restul regiunii".

În conversația sa cu Borrel, oficialul iranian a subliniat necesitatea "opririi imediate a atacurilor militare comise de regimul sionist împotriva locuitorilor din Gaza" și a menționat "importanța asigurării căilor necesare pentru a trimite ajutoare umanitare în Fîșia Gaza".

La rîndul său, Borrel a subliniat, de asemenea, importanța reducerii cît mai curînd posibil a tensiunilor din Fîșia Gaza și Cisiordania și a fost de acord cu șeful diplomației iraniene că "continuarea atacurilor militare va duce la escaladarea crizei".

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran. Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.


11
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?