X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Iranul a amenințat SUA cu o "lovitură grea" dacă vor continua luptele în Fîșia Gaza

5 noi. 2023,, 16:15   Externe
2276 0

Ministrul iranian al Apărării, generalul de brigadă Mohammad Reza Ashtiani, a amenințat SUA cu o "lovitură grea" dacă Washingtonul nu pune capăt războiului și nu stabilește o încetare a focului în Fîșia Gaza, relatează Al Arabiya.

"Sfatul nostru pentru americani este să pună capăt imediat războiului dintre Israel și Palestina și să impună o încetare a focului, altfel voi [SUA] veți primi o lovitură grea", a declarat generalul.

Ashtiani a acuzat anterior, în repetate rînduri, SUA că se amestecă direct în războiul dintre Hamas și Israel. El a declarat că Washingtonul, prin faptul că s-a alăturat Tel Aviv-ului în conflict, a făcut o greșeală strategică și "va avea cu siguranță de suferit".

Iranul este una dintre țările care s-a declarat în sprijinul acțiunilor Hamas de la începutul războiului. Autoritățile iraniene au amenințat în repetate rînduri Israelul cu consecințe grave în cazul în care va lansa o operațiune terestră în Fîșia Gaza. Totodată, ca răspuns la o întrebare dacă Teheranul va acționa în cazul unei operațiuni terestre israeliene în Fîșia Gaza, misiunea iraniană la ONU a declarat anterior că un atac asupra teritoriului iranian ar fi o condiție pentru intrarea țării în conflict.

La 29 octombrie, la cîteva zile după începerea operațiunii terestre a IDF în Fîșia Gaza, președintele iranian Ibrahim Raisi a declarat că Israelul a depășit o linie roșie. "Crimele regimului sionist au depășit linia roșie, ceea ce ar putea forța pe toată lumea să ia măsuri. Washingtonul ne cere să nu facem nimic, dar continuă să ofere sprijin extins Israelului", a declarat el la acea vreme.


CNN, citînd serviciile secrete americane, a scris anterior că Iranul pregătește un răspuns la acțiunile FDI în Fîșia Gaza, care, totuși, nu implică o confruntare directă cu Israelul și SUA. Sursele canalului au declarat că atacurile minore ale Teheranului prin intermediul unor grupuri proxy, printre care se numără Hezbollah, îi permit să apară ca o "forță activă" în conflict, evitînd în același timp un conflict direct.

11
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?