X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

India își mărește lista produselor alimentare vizate de restricții la export

10 dec. 2023,, 02:30   Externe
2485 0

India și-a lărgit lista produselor alimentare vizate de restricții la export, în condițiile în care Guvernul de la New Delhi vrea să țină sub control prețurile pe piața internă înainte de alegerile naționale din 2024. Astfel, cel mai recent aliment introdusă pe lista restricțiilor este ceapa.

Livrările de ceapă peste hotare vor fi interzise pînă în data de 31 martie, chiar dacă acele cantităţi de legume care au început să fie încărcate pentru a fi expediate înainte de publicarea deciziei pot fi exportate, a anunţat Guvernul de la New Delhi.

Interdicţia la export vine după ce în luna august autorităţile din India au început să scoată ceapă din rezervele de stat pentru a-i proteja pe consumatori de creşterea costurilor, noptează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Embargoul impus la ceapă vine la o zi după ce India a restricţionat utilizarea sucului din trestie de zahăr pentru a produce biocombustibili, o decizie menită să crească rezervele sale de îndulcitor, precum şi după restricţii impuse la exporturile de grîu şi orez.

Roşiile şi ceapa sînt subiecte atît de importante în cea mai populată ţară din lume încît o creştere a preţurilor poate declanşa proteste. Unele partide politice la putere în India au pierdut alegerile pentru că nu au putut controla preţurile la ceapă, care alături de roşii sînt esenţiale în alimentaţia de zi cu zi.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?