X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

În ce țară hotelurile vor să renunțe la pachetele de tip all-inclusive

7 oct. 2023,, 13:45   Externe
2692 0

Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Varna, Bulgaria, anunță că mulți dintre hotelierii care fac parte din aceasta urmează să renunțe la serviciile all-inclusive, începînd de vara viitoare.

Hotelierii susțin că decizia este una pur economică, dată fiind creșterea prețurilor alimentelor, care a făcut ca astfel de pachete să nu mai fie profitabile.

Cu toate acestea, specialiștii în turism le recomandă hotelierilor să nu renunțe la aceste tipuri de pachete, deoarece o asemenea decizie ar putea duce la scăderea competitivității sectorului turistic din Bulgaria, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

„Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all-inclusive pentru că sînt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex.

Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănînce în afara hotelului.


All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov.

3
2
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?