X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Hamas a folosit linii de telefonie clasică în tunelurile de sub Gaza

25 oct. 2023,, 23:00   Externe
2707 0

Informaţii împărtăşite cu Statele Unite sugerează că mica celulă de agenţi Hamas care a plănuit atacul-surpriză din 7 octombrie asupra Israelului a comunicat timp de doi ani prin intermediul unei reţele de telefonie prin cablu, care a fost instalată în tunelurile de sub Gaza.

Informaţiile împărtăşite oficialilor americani de către Israel dezvăluie modul în care Hamas a ascuns planificarea operaţiunii prin măsuri de contrainformaţii de modă veche, cum ar fi organizarea de întîlniri de planificare în persoană şi renunţarea la comunicaţiile digitale, ale căror semnale pot fi urmărite de israelieni, în favoarea telefoanelor cu cablu din tuneluri.

Liniile telefonice prin cablu din tuneluri au permis agenţilor să comunice între ei în secret şi astfel nu au putut fi urmăriţi de serviciile de informaţii israeliene, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Israelul şi SUA au fost luate prin surprindere de atacul Hamas, în urma căruia în jur de 1.500 de luptători au trecut graniţa în Israel într-o operaţiune în care au ucis cel puţin 1.400 de israelieni.

Una dintre surse a declarat că, deşi comandanţii şi luptătorii unităţilor terestre au fost instruiţi timp de mai multe luni şi au fost menţinuţi într-o stare de pregătire generală, aceştia au fost informaţi despre planurile specifice doar în zilele premergătoare operaţiunii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?