Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Guvernul israelian a hotărît evacuarea orașului Sderot, din apropiere de granița cu Gaza

13 oct. 2023,, 08:30   Externe
2434 0

Aviația israeliană a bombardat aeroporturile siriene din Damasc și Alep. Pistele acestor aeroporturi au devenit inutilizabile, informează agenția de presă siriană SANA, care a citat surse militare siriene.

Totodată, autoritățile israeliene au anunțat că va lăsa Fîșia Gaza fără apă și curent electric pînă cînd ostaticii israelieni răpiți de Hamas vor fi eliberați, scrie digi24.ro.

Armata israeliană continuă să bombardeze Fîşia Gaza ca reacţie la atacurile coordonate lansate la finalul săptămînii trecute de gruparea teroristă Hamas, pe care Israelul a promis să o „distrugă”. Războiul a intrat în cea de-a șaptea zi, iar bilanțul deceselor, în ambele tabere, depășește 3.000 de victime.

Guvernul israelian a decis că orașul Sderot, din apropiere de Gaza, urmează să fie evacuat complet.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că patru copii se numără printre cei 17 cetăţeni francezi daţi dispăruţi după atacul mişcării islamiste Hamas asupra Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.


Şeful statului francez a făcut această declaraţie în timpul unei întîlniri cu liderii partidelor politice, potrivit a doi participanţi la reuniune. Guvernul francez a anunţat anterior că cel puţin 12 cetăţeni francezi şi-au pierdut viaţa în Israel şi alţi 17 sînt daţi dispăruţi, între care cîţiva copii "probabil răpiţi" de Hamas. Și un moldovean a murit în atacul asupra Israelului. Avea 35 de ani și muncea de mai mult timp în această țară.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?