X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Franța și-a evacuat ambasadorul din Niger

27 sep. 2023,, 13:19   Externe
2297 0

Ambasadorul Franţei în Niger, Sylvain Itté, şi şase colaboratori au părăsit astăzi această ţară, la bordul unui avion care se îndrepta către Ciad.

O sursă de la Ministerul francez de Externe a confirmat această plecare şi a precizat că avionul a zburat către Ciad. Plecarea ambasadorului intervine la o lună după ce junta aflată la putere i-a ordonat să plece.

Militarii cereau plecarea lui Sylvain Itté din Niger de la sfîrşitul lui august, cînd i-au revocat imunitatea diplomatică și a transmis poliției din capitala Niamey instrucțiuni să-l expulzeze.

Junta a justificat măsura prin acțiunile guvernului francez, pe care le-a catalogat ca fiind „contrare intereselor Nigerului”, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Ofițerii care au răsturnat guvernul democratic din această țară africană pe 27 iulie au acuzat anterior Franța că pregătește o intervenție militară împotriva lor.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a reiterat sprijinul guvernului său pentru Mohamed Bazoum, președintele ales democratic al Nigerului pe care puciștii îl țin în arest la reședința prezidențială.

Macron a mai anunțat duminică seara retragerea tuturor trupelor franceze din Niger pînă la sfîrşitul anului.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?