X 

Macron: "Franţa pune capăt cooperării militare cu Niger"

25 sep. 10:30   Diverse
1437 0

Franţa îşi va retrage soldaţii din Niger, în urma loviturii de stat din iulie din această ţară din Africa de Vest, a declarat duminică, într-un interviu televizat, preşedintele Emmanuel Macron, care a spus, de asemenea, că ambasadorul francez va reveni la Paris.

Macron a mai declarat că cei 1.500 de soldaţi se vor retrage din Niger pînă la sfîrşitul anului. Preşedintele francez a refuzat să recunoască junta ca autoritate legitimă a Nigerului, dar a declarat că Parisul va coordona retragerea trupelor cu liderii loviturii de stat.

Macron a declarat că îl consideră în continuare pe preşedintele ales în mod democratic Mohammed Bazoum, în prezent ţinut prizonier de către liderii loviturii de stat, drept liderul legitim al Nigerului şi a spus că l-a informat cu privire la decizia sa, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Pînă la lovitura de stat din iulie, Nigerul a fost un partener de securitate cheie al Franţei şi al Statelor Unite. Baza militară a Franţei din capitala Nigerului, Niamey, a devenit însă ţinta protestelor antifranceze de la lovitura de stat din 26 iulie. Grupuri s-au adunat în mod regulat în stradă, în faţa acesteia, pentru a cere ieşirea trupelor staţionate în capitală.

9
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?