Transnistria stiri: 1315
Eurovision stiri: 494

Financial Times: Refugiații ucraineni în Irlanda sînt nevoiți să doarmă pe străzi

5 dec. 2023,, 20:31   Externe
2838 0

Ucrainenii care cer azil în Irlanda trebuie să doarmă pe străzi după ce guvernul de la Dublin a anunțat că s-a încheiat cazarea gratuită pentru ei. Acest lucru este relatat de Financial Times.

Departamentul de Integrare al Irlandei a emis o declarație în care subliniază că țara nu mai poate oferi un acoperiș deasupra capului tuturor solicitanților de azil din cauza unui deficit sever de locuințe "în ciuda eforturilor intense", relatează rambler.

Reprezentanții organizațiilor pentru drepturile omului au avertizat că situația locuințelor reprezintă un risc de creștere a violenței împotriva migranților.

Irlanda a primit deja o sută de mii de refugiați, dintre care trei sferturi sînt din Ucraina. În ultimele luni, în această țară au avut loc o serie de atacuri împotriva migranților, inclusiv incendieri de tabere improvizate și atacuri asupra centrelor de azil. Agresori necunoscuți au dat foc și unui hotel care era pregătit pentru a găzdui refugiați.

La începutul lunii noiembrie, premierul irlandez Leo Varadkar a declarat că refugiații ucraineni care vor sosi în țară vor trebui în curînd să își plătească singuri locuințele. Guvernul irlandez se așteaptă ca pînă la sfîrșitul anului 2023 să adopte măsuri care să le impună refugiaților să își plătească cazarea și să schimbe regulile de plată a prestațiilor sociale pentru aceștia.


Varadkar a subliniat că ucrainenii sînt în continuare bineveniți în Irlanda, dar situația cu cazarea refugiaților este dificilă. Autoritățile doresc să reducă afluxul acestora pentru a cîștiga timp pentru a rezolva problemele actuale. Potrivit guvernului irlandez, în luna noiembrie, 500-800 de ucraineni au sosit în țară în fiecare săptămînă. În ultimii doi ani, peste o sută de mii de refugiați din Irlanda au primit locuințe, dar recent oamenii au fost nevoiți să fie cazați în corturi și barăci.

5
3
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?