X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Erdogan cere Israelului să oprească atacurile asupra Fîșiei Gaza

28 oct. 2023,, 16:20   Externe
2332 0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sîmbătă Israelului „să oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt „atacurilor" asupra Gazei, informează France Presse, citată de Agerpres.

Mesajul a fost postat de președintele turc pe platforma X (fostă Twitter), transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adîncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale", a declarat liderul turc.

Preşedintele turc şi-a anunţat participarea la un miting intitulat „Marea adunare pentru Palestina", organizat de partidul său, sîmbătă, care va avea loc pe terenul fostului aeroport Ataturk din Istanbul.

„Vom afirma cu voce tare şi puternic că suntem alături de poporul palestinian împotriva persecuţiei Israelului”, a spus Recep Tayyip Erdogan


Erdogan şi-a înăsprit zilele trecute tonul cu privire la bombardamentele efectuate de Israel în Gaza ca represalii pentru atacul sîngeros al Hamas din 7 octombrie ce a făcut 1.400 de morţi, potrivit israelienilor.

El a anunţat miercuri că renunţă la toate planurile sale de a se deplasa în Israel şi a stigmatizat incapacitatea occidentalilor de a opri războiul din Gaza.

„Hamas nu este o grupare teroristă, este o grupare de eliberatori care îşi protejează pămîntul", a mai spus el, atrăgînd mînia Israelului.

Dacă, inițial, în zilele care au urmat masacrului israelienilor comis de Hamas a făcut apel la reţinere, preşedintele turc şi-a schimbat tonul şi a denunţat un „genocid" după lovitura de săptămîna trecută asupra unui spital din Gaza pe care a atribuit-o imediat Israelului.

16
1
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?