Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 495

Egiptul își "arată mușchii" la granița cu Israelul, demonstrîndu-și puterea militară

25 oct. 2023,, 20:15   Externe
3415 0

Armata egipteană și-a demonstrat puterea militară în timpul unei parade lîngă Canalul Suez.

În cadrul acestui eveniment, președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a făcut o serie de declarații cu privire la securitatea națională și evenimentele din regiune, relatează Egypt Today.

"Cînd ai putere, nu trebuie s-o folosești pentru a oprima (...) Feriți-vă de furie și entuziasm excesiv, ele vă pot forța să luați decizii pripite pe care ați putea să le regretați mai tîrziu (...). Puterea trebuie folosită doar pentru autoapărare", a spus președintele egiptean.

Parada a demonstrat echipamente și arme folosite în Războiul Arabo-Israelian din 1973, precum și arme achiziționate recent. Comandantul Armatei a treia terestre, generalul-maior Sherif al-Araishi, a subliniat în discursul său disponibilitatea armatei de a îndeplini sarcinile de securitate națională: "Armata este acum mai puternică ca niciodată”.

Președintele al-Sisi a felicitat, de asemenea, forțele armate cu ocazia împlnirii a 50 de ani de la victoria în războiul din 1973, menționînd că "războiul din 1973 a fost o tranziție de la disperare la speranță, de la înfrîngere la victorie, de la dezamăgire la aspirație".


În contextul discuției despre situația din Fîșia Gaza, președintele Egiptului a spus: "Egiptul poartă negocieri privind încetarea focului" și a subliniat, de asemenea, importanța soluționării conflictului palestinian-israelian în baza celor două state.

6
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?