Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Designul drapelului de stat al Kîrgîzstanului va fi modificat

28 noi. 2023,, 10:30   Externe
1776 0

Comitetul Parlamentului din Kîrgîzstan a aprobat un proiect de lege care prevede schimbarea unor simboluri de pe drapelul național al țării.

Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al organului legislativ suprem al țării.

"Comitetul pentru legislație constituțională, structură de stat, probleme juridice și reglementări al Consiliului Suprem a examinat și aprobat astăzi, 28 noiembrie, proiectul de lege "Cu privire la modificarea legii "Cu privire la simbolurile de stat ale Republicii Kîrgîzstan" în prima lectură", se arată în comunicat.

Acest proiect de lege prevede modificarea parțială a desenului de pe drapelul național al republicii. În special, se propune schimbarea formei razelor de pe acesta "din ondulate într-o formă care să semene mai exact cu razele soarelui". "Pentru a dezvolta o nouă schiță a razelor soarelui de pe steagul Republicii Kîrgîzstan, au fost implicați autorii-dezvoltatori ai acestui steag la etapa inițială - care au efectuat calcule matematice, schițe și lucrări conexe.

Unul dintre autori, Zhusup Mataev, a remarcat că versiunea inițială a suferit modificări, de la bun început a fost propusă o formă care semăna clar cu razele soarelui", se menționează în mesaj.


În același timp, serviciul de presă a precizat că, în timpul dezbaterii proiectului de lege, unii deputați au venit cu inițiativa de a organiza un referendum pe această temă. Președintele Parlamentului, Nurlanbek Shakiev, și deputatul Ulan Primov au inițiat proiectul de lege privind schimbarea simbolurilor de stat.

În prezent, drapelul Kîrgîzstanului constituie o pînză dreptunghiulară de culoare roșie, pe care este reprezentată în galben acoperișul unei iurte (tunduk), de la care pleacă în direcții diferite 40 de raze de soare ondulate.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?