Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cu bagheta în mînă: Brutarii din Paris au ieșit la un marș de protest

25 ian. 2023,, 20:30   Externe
2133 0

Luni, la Paris, brutarii au organizat un marș de protest pentru a primi sprijin financiar din partea guvernului în condițiile creșterii facturilor la electricitate, relatează EADaily cu referire la mass-media locală.

Protestatarii au remarcat, de asemenea, o creștere a prețurilor materiilor prime, cum ar fi făina, zahărul și uleiul. Procesiunea a fost condusă de "Colectivul pentru supraviețuirea brutarilor și artizanilor". Cofondatorul său, Frederick Roy, a subliniat că problemele financiare au închis deja cele mai fragile întreprinderi și au solicitat plafonării prețurilor resurselor energetice "pentru toți".

"Din septembrie a avut loc o creștere semnificativă a prețului materiilor prime, în timp ce facturile la energia electrică au închis deja cele mai fragile întreprinderi", a spus Roy.

Brutarii francezi nu s-au numărat printre întreprinderile mici care au fost protejate de stat datorită plafonării prețurilor resurselor energetice, în timp ce facturile lor lunare au crescut de 10 ori, se arată în publicație. Frederick Roy este convins că și brutarii ar trebui să beneficieze de această plafonare.

Protestatarii au mai spus că, din cauza situației economice, au fost nevoiți să concedieze personal și să crească prețurile la baghete. De asemenea, aceștia au anunțat că nu au putut obține sprijin datorită pachetului de asistență elaborat de Guvern pentru brutari, deoarece procesul de accesare a acestuia este prea complicat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?