X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid

4 dec. 2023,, 22:31   Externe
1992 0

Coreea de Sud a testat luni cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid deasupra mării, în zona insulei Jeju, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, potrivit Reuters şi Yonhap.

Este vorba despre al treilea test de acest fel efectuat de Seul, precedentele teste avînd loc în martie şi decembrie 2022, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Lansarea rachetei a implicat tehnologie elaborată de Agenţia pentru Dezvoltarea Apărării de la Seul şi o rachetă spaţială şi un satelit produse de grupul sud-coreean Hanwha Systems.
''Imediat ce dezvoltarea vehiculului de lansare spaţială va fi completă, armata sud-coreeană va fi capabilă să lanseze mici sateliţi pentru supraveghere şi recunoaştere, în concordanţă cu nevoile noastre de securitate'', a precizat Ministerul Apărării de la Seul.

În viitor, Coreea de Sud va dezvolta un sistem de lansare a unor sateliţi cu o greutate de 500-700 kg pe orbita Pămîntului.

Seulul şi-a propus să trimită în spaţiu cinci sateliţi de recunoaştere pînă în 2025 pentru a monitoriza mai bine Coreea de Nord, în contextul creşterii temerilor legate de programele nuclear şi de rachete ale Phenianului.

Pe 21 noiembrie, Coreea de Nord a plasat pe orbită primul său satelit de spionaj, după două tentative eşuate efectuate anterior în acest an. De asemenea, Phenianul a efectuat în aprilie şi iulie două teste ale rachetei sale balistice intercontinentale Hwasong-18.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?