Transnistria stiri: 1368
Eurovision stiri: 500

Consiliul Ligii Arabe va discuta despre escaladarea conflictului palestiniano-israelian în cadrul unei reuniuni la nivel înalt de urgență

31 oct. 2023,, 15:30   Externe
2142 0

O reuniune extraordinară la nivel înalt a Consiliului Ligii Arabe va avea loc la 11 noiembrie în capitala Arabiei Saudite.

Despre acest lucru relatează Roya News.

Se menționează că la reuniunea de la Riad se va discuta despre conflictul palestiniano-israelian, escaladat din 7 octombrie.

Secretariatul general al Ligii Arabe a confirmat primirea unei cereri pentru acest eveniment atît din partea Palestinei, cît și a Regatului Arabiei Saudite. Summitul va fi prezidat de Arabia Saudită.

Situația din Orientul Mijlociu a escaladat brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fîșia Gaza în Israel la 7 octombrie. 1,4 mii de israelieni au fost uciși, iar peste 200 de persoane au fost luate ostatice. Ca răspuns, Israelul a lansat Operațiunea " Spada de Fier" și a anunțat blocada completă a Fîșiei Gaza. La 30 octombrie, Al Jazeera a relatat că bilanțul morților din Fîșia Gaza de la 7 octombrie a ajuns la 8.306, dintre care 3.457 de copii.


La 27 octombrie, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția statelor arabe care solicită un armistițiu imediat în zona de conflict israeliano-palestinian care să ducă la încetarea ostilităților. Agențiile ONU afirmă că situația din Fîșia Gaza este catastrofală din cauza penuriei de alimente, apă, medicamente și combustibil.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?