Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Cod roşu de ploi torenţiale şi risc de inundaţii în Slovenia

27 oct. 2023,, 14:26   Externe
1717 0

Cetățenii, care intenționează în această perioadă se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia, trebuie să cunoască faptul că agenţia locală pentru mediu a emis pentru azi Cod roşu de ploi torenţiale cu risc de inundaţii şi vînt cu viteză la rafale de peste 100 km/h.

Totodată, există riscul producerii unor alunecări de teren, în special, în zonele care au fost calamitate în cursul inundaţiilor din luna august 2023 şi unde infrastructura nu a fost încă refăcută. Inundaţii sînt posibile şi în zona de coastă.

Amintim că ploile torențiale din luna august a acestui an au provocat pagube enorme în Slovenia, iar cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Mii de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele. Premierul sloven, Robert Golob, a declarat că inundațiile au provocat pagube materiale în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. „Acesta este cel mai grav dezastru natural din istoria (recentă) a Sloveniei - a afectat două treimi din țară”, a precizat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?