X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

China a transmis OMS că nu a descoperit niciun "agent patogen nou sau neobişnuit" legat de bolile respiratorii

24 noi. 2023,, 20:30   Externe
2311 0

China susține că nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit legat de creşterea cazurilor de boli pulmonare în nordul ţării, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a solicitat Beijingului informaţii detaliate.

"Autorităţile chineze au indicat că nu au fost detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit, nici semne clinice neobişnuite, inclusiv la Beijing şi Liaoning, ci doar o creştere generală a numărului de cazuri de boli respiratorii cauzate de agenţi patogeni cunoscuţi", a declarat OMS într-un comunicat.

De la mijlocul lui octombrie, OMS a studiat datele din sistemele de supraveghere chineze care arată o creştere semnificativă a bolilor respiratorii la copii în nordul Chinei, transmite Digi24.

Agenţia a precizat că a adresat o cerere oficială Beijingului pentru a obţine mai multe date, dar guvernul chinez nu a făcut niciun comentariu oficial joi.

OMS a indicat că joi a fost organizată o teleconferinţă cu Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor şi Spitalul de copii din Beijing, cu ajutorul Comisiei Naţionale de Sănătate, scrie Agerpres.


Organizaţia cu sediul la Geneva recomandă populaţiei chineze să respecte "măsurile care vizează reducerea riscului de boli respiratorii".

Deja recomandate în timpul pandemiei de COVID-19 şi în timpul epidemiilor în general, acestea includ păstrarea distanţei faţă de bolnavi, izolarea în caz de simptome, teste şi acordarea de îngrijiri în caz de necesitate, precum şi purtarea măştii.

Pe 13 noiembrie în faţa presei, autorităţile chineze au atribuit această creştere a bolilor respiratorii abandonării în acest an a restricţiilor de sănătate anti-COVID-19 şi circulaţiei agenţilor patogeni cunoscuţi.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?