X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Zboruri perturbate de viscol şi şcoli închise în nord-estul Chinei

6 noi. 2023,, 19:30   Externe
2408 0

O vreme neobişnuit de rece şi viscole au lovit nord-estul Chinei luni, ducînd la reprogramarea a sute de zboruri şi la închiderea şcolilor, în timp ce mai multe oraşe au emis alerte de vreme severă şi au avertizat locuitorii să rămînă în case.

405 zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Harbin Taiping din capitala celei mai nordice provincii din ţară, Heilongjiang.

Majoritatea zonelor din Harbin au suspendat cursurile în şcolile din învăţămîntul primar şi secundar, activităţile grădiniţelor şi ale altor instituţii de formare, în contextul în care regiunea a fost afectată de ninsori şi de temperaturi foarte scăzute, notează Noi.md cu referire la stirpesurse.ro.

Autoritatea de meteorologie din China a avertizat cu privire la scăderea drastică a temperaturilor în zilele următoare, precum şi asupra viscolelor, care se prognozează că vor afecta mai multe oraşe, conform media de stat.

Provinciile şi oraşele au activat protocoalele de răspuns la intemperii, în condiţiile în care sînt aşteptate ninsori abundente. China are un sistem de alertă meteo cu coduri de culori pe patru niveluri, cel roşu fiind cel mai înalt, urmat de portocaliu, galben şi albastru.
0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?