Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce plante de apartament aduc fericire și prosperitate

18 sep. 2022,, 22:30   Externe
3125 0

Unele plante de apartament ar trebui să nu lipsească din locuință. Acestea atrag fericirea, iubirea, înțelegerea, sănătatea și prosperitatea pentru familia care le îngrijește, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.

Orhideea

Una dintre florile de apartament ce sînt benefice pentru casă este orhideea. Planta își are originile în China Antică și a devenit un simbol al iubirii, eleganței și gingășiei.

Această floare de apartament poate avea nuanțe de galben, portocaliu, albastru, roșu sau alb, iar multe dintre ele au un miros ce seamănă cu cel de portocală, ciocolată, lămîie, scorțișoară sau cocos.

Deși este foarte frumoasă și atrage iubirea și pacea în casă, orhideea nu se numără printre cele mai rezistente flori de apartament. Ea are nevoie de o îngrijire foarte atentă. Cele mai bune locuri pentru ea sînt cele de lîngă ferestre, deoarece necesită foarte multă lumină.

Begoniile

Alte flori de apartament ce sînt benefice în casă sînt begoniile. Acestea pot fi plantate primăvara devreme sau vara pînă tîrziu. Este recomandată prima variantă, astfel încît să fie înflorite pentru cît mai mult timp.


Acestea au nevoie de multă umiditate și de locuri însorite, dar nu chiar în direcția razelor soarelui. Se spune că aceste plante de apartament le sînt recomandate mai ales persoanelor care au conflicte cu cei dragi, pentru că astfel lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp.

Araucaria

Printre plantele de apartament benefice se numără și Araucaria sau ”Pomul fericirii”. Acesta este un conifer ce se adaptează bine în casă, crește lent și poate ajunge pînă la o înălțime de doi sau trei metri.

Această plantă de apartament se udă destul de des în timpul zilelor calde, dar trebuie ca pămîntul să i se poată usca între două udări. În timpul iernii nu are nevoie de foarte multă apă.

Pe lîngă fericire, Araucaria ar aduce bunăstare și noroc în casă. Acest pom se dezvoltă bine în spațiile luminoase și aerisite, dar nu îi fac bine razele directe ale soarelui.

Oxalis

De asemenea, printre florile de apartament benefice se numără și Oxalis sau trifoiul cu patru foi, originară din Mexic. Această plantă are frunze împărțite în trei sau zece foliole cu forma obovată și vîrful dințat.

Planta înflorește în sezonul cald și prezintă cinci petale de culoare diferită în funcție de specie. Există aproximativ 570 de specii de Oxalis. Se spune că toate aduc noroc.

Impatiens

Pe lista florilor de apartament pe care ar trebui să le aibă toată lumea se află și Impatiens sau ”Sporul casei”, deoarece aduce noroc și bunăstare.

Această plantă face flori foarte colorate, așa că înfrumusețează orice încăpere. Este originară din Africa și are nuanțe puternice de roșu, portocaliu, roz, violet și corai.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?