Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1339

Australia plănuiește să omoare mii de cai sălbatici

1 noi. 2023,, 00:00   Externe
2451 0

Caii sălbatici amenință fauna sălbatică nativă a Australiei și trebuie omorîți, a transmis un ministru australian al mediului. Guvernul plănuiește să vîneze mii de cai din elicoptere, potrivit Insider.

„Sînt pur și simplu prea mulți cai sălbatici în Parcul Național Kosciuszko”, a spus Penny Sharpe, ministrul mediului din New South Wales, transmite Digi24.

„Specii native amenințate sînt în pericol de dispariție, iar între ecosistemul este în pericol. Trebuie să luăm măsuri.” În jur de 19.000 de cai sălbatici, porecliți „brumbies”, se află în acest parc din sud-vestul Australiei, potrivit AFP. Obiectivul inițiativei este de a reduce populația de cai la 3.000 pînă în 2027.

„Nu a fost o decizie ușoară – nimeni nu vrea să omoare cai sălbatici”, a adăugat Sharpe. Pe întreg teritoriul Australiei, ar fi peste 400.000 de cai sălbatici. Autoritățile australiene au mai încercat să reducă populația de cai sălbatici apelînd la metoda împușcatului din elicoptere. În 2000, peste 600 de cai au fost împușcați în trei zile, potrivit The Independent.

Criticile care au izbucnit din partea publicului a dus la oprirea acestei practici timp de două decenii. Vînătoarea din elicopter a fost luată din nou în considerare după ce oficialii responsabili cu protejarea mediului au încercat fără succes să reducă populația de cai sălbatici folosind capcane și domesticind din nou o parte din animale, potrivit ABC.

0
0
0
5
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?