X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Armistițiul dintre Israel și Hamas s-a încheiat. Războiul, reluat

1 dec. 2023,, 10:22   Externe
2390 0

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a emis în această dimineață o declarație în care afirmă că Hamas a încălcat termenii armistițiului. Se specifică faptul că Hamas nu a respectat angajamentele de a elibera toate femeile răpite și a lansat astăzi rachete asupra Israelului, relatează Al Jazeera.

În document se subliniază că, în replică la reluarea ostilităților, Israelul va continua să își îndeplinească obiectivele militare: eliberarea tuturor ostaticilor, distrugerea Hamas și securitatea cetățenilor săi față de amenințările din Gaza.

Potrivit unor oficiali israelieni, transmite radioul armatei, Israelul nu a primit o nouă listă a celor care urmează să fie eliberați.

Între timp, oficialii Hamas raportează atacuri aeriene israeliene asupra sudului Gaza, inclusiv asupra cartierului Abassan, la est de Khan Younis. De asemenea, este raportată o lovitură asupra unei clădiri rezidențiale din nord-vestul orașului Gaza.

Explozii puternice și continue pot fi auzite din Fîșia Gaza, în timp ce pe cer se vede fum negru.


Ministerul Sănătății, condus de Hamas, raportează trei morți în urma raidurilor aeriene israeliene în Rafah, în sudul enclavei.

2
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?